Lasitiiliseinäkin saatiin aikaiseksi muutamien koiran tassujen pesusta johtuneiden sukkien kastelun jälkeen. Muutama viimeistely odottaa kyllä vieläkin tekemistään...

Pitkien etsintäretkien ja mietiskelyjen jälkeen on ikkunoihin löytynyt verhotankoja ja verhoja samoin kuin vihdoin omia ja yhteensopivia huonekaluja. Monta vuotta sitä mentiinkin lainatuilla, kootuilla ja kahden kämpän yhdistetyillä vermeillä tätä omaa odotellessa. Näitä kyllä osaa nyt arvostaa!

 

Koko kesä meni ulkohommissa ja jopa viikko lomaillessa. Paljon toki saatiin aikaiseksikin! Talot on nyt maalattu likimain viimeistäkin naulankantaa myöten ja nurkkiakin on saatu siivoiltua. Pitkän oikean väin etsimisen jälkeen löytyi juuri se täydellinen ukkospilven siniharmaa!

Maalatessa tarvittiin taas koneellista lisäpituutta ja samalla sai napsittua päivitettyjä yläilmakuvia.

Etupihan puoli

ja takapihaa

Maalaamisen jälkeen aloitettiin takaterassin tekoa ja nyt päästään kulkemaan jo ilman väliaikaisia virityksiäkin. Kuvien oton jälkeen on tapahtunut jonkin verran edistystä mutta viimeistely jäi ensi kesään.

Kesällä toki piti olla muutakin puuhaa jotta vuorokauden tunteja ei olisi ollut liikaa... Kasvimaan viljelyä aloiteltiin ja kasvihuonetuli tupattua hieman liiankin täyteen. Makoisia hetkiä nautiskeltiin kesän mittaan ja talven varaksi saatiin mm perunaa, porkkanaa ja punajuurta. Kasvimaa piti aidatakin kun lähiseudun rusakoiden kanssa tuli erimielisyyksiä sadon korjaajasta...

Saunan tekeminen saatiin aloitettua vasta lokakuun alussa.

Ihan heti ei kyllä mitenkään pysty edes ajattelemaan yläkerran tekemistä....