16.7.2007

Arttu on lomaillut viikon ja järjestellyt erinäisiä asioita ja tilannut tavaraa tänään alkavalle varsinaiselle rakennukselle. Minnakin aloitti lomansa, mikäs sen parempi tapa viettää lomaa kuin rakentamalla ;)

Kirvesmiehemme ilmaantui sovitusti klo 7 aamulla tontille ja aloitimme työt talon ja tallin paikkojen mittaamisella. Sen pitemmälle ei päästy, koska tarvittavat tarvikkeet saapuvat vasta huomenna. Iltapäivä kuluikin sitten siivujen keräilemisessä vastaavamme muilta työmailta. Kätevää kun saa tälläiset tavarat hyötykäytettyä, meiltäkin nämä jatkoivat seuraavalle työmaalle. Samalla noudettiin hieman lisää rautaa muottien tappien tarpeiksi.

 

17.7.-19.7.2007

No niin, sitten hommiin! Anturan muottien kokoaminen ja rakennus alkaa. Lautaa ja nauloja kuluu moottorisahan bensasta puhumattakaan. "Pojat" kasaavat ja Minna nakuttaa. Homma alkaa tietenkin työpöydän teosta.

Yhteensovittamisongelmien takia sähköliittymää ei saada kytkettyä tälle eikä vielä ainakaan seuraavalle viikolle. Koska sähköä tarvitaan viimeistään perjantain valua varten, päädyimme ostamaan kiinalaisen agregaatin. Arttu teki sille käyttöönottohuollon ennen tontille viemistä (lue:kiristi kaikki ruuvit ja vaihtoi uudet öljyt ensiasennus metallisilpun tilalle).

Keli ei aina ollut parhaimillaan, joten pitihän sitä saada sateensuoja. Minna nakutteli laavun prototyypin...

 

20.7.2007

Tänään vihdoin valetaan! Betoniauto ilmestyi puoli kolmen maissa ja sitten alkoi pumppaamaan. Alkupäivä oltiin viimeistelty muotteja. Aika jännä kokemus ensikertalaiselle. Kirvesmies meni letkun kanssa edeltä, Arttu perässä vibran kanssa ja viimeisenä Minna sähköjohdon kera. Valmista tuli ja tilattu määrä riitti. Hauska päivämäärä (20072007) tuli ikuistettua anturaan omistajien nimien kera.

 

21.7.2007

Osa muoteista purettiin ja muurausta varten mittailtiin sokkelin nurkat. Shoppailuakin kerettiin harrastamaan lauantain kunniaksi, betonimylly löysi tiensä meille Bauhaussista.

 

22.7.2007

Fannyn 9-vuotissynttärit!!!!!

Pidettiin ensimmäiset talkoot :) Muottien purkamisessa apuna olivat Raini ja Pena sekä Saarijärven sankarit Immu ja Eero (4 vee). Jonka jälkeen tietenkin syötiin hyvin.